Visum Turkije

Visum Turkije

visum turkije O nline aanvragen van visum Turkije Een Turks visum aanvragen kan tegenwoordig via verschillende websites. Het aanvragen van een visum duurt niet langer dan 5 minuten. Maar voordat de aanvraag ingediend wordt in Turkije, wordt deze eerst gecontroleerd op fouten. Het betalen voor een visum kan via Mister Cash, per overboeking en IDeal. Dit is veranderd zodat je tegenwoordig geen creditcard meer nodig hebt. Na het aanvragen van een visum ontvang je deze meestal wel na 12 uur, zelfs in de weekenden. De kosten voor een Turks visum zijn ongeveer 25 euro.

E-visum voor Turkije

Het is sinds begin november in 2014 niet meer mogelijk om in Turkije bij aankomst op het vliegveld een visum te kopen. Dus als je naar Turkije wilt reizen is het dan ook verplicht om een visum vooraf aan te vragen. Als je naar Turkije gaat voor een vakantie (toerisme) of voor zaken, kun je dus vanaf 1 november 2014 een e-visum aanvragen. Dit is een officieel document om naar Turkije te mogen rijzen. Het e-visum is 180 dagen geldig. Je kunt in deze 180 dagen zo vaak heen en weer reizen van en naar Turkije. Je mag alleen maximaal 90 dagen in Turkije verblijven.
Zo kun je er voor kiezen om ergens in mei een weekje naar Turkije te gaan (7 dagen). Dan heb je nog 83 dagen van je visum over om in Turkije te verblijven. Zo kun je de zomer nog eens drie weken gaan en eind van het jaar nog eens een week. Dan ben je al 5 weken van je visum in Turkije geweest. Volgens de voorwaarden van het visum mag dit.

Aanvraagprocedure e-visum Turkije

Een visum aanvragen via het internet is gemakkelijk en snel.
• Het is belangrijk dat u tijdens het invullen van de gegevens de juiste papieren bij de hand hebt. Houd daarom uw paspoort of identiteitskaart bij de hand. Het is namelijk belangrijk dat u dezelfde gegevens invoert als op uw paspoort of identiteitskaart.
• Vul dan het aanvraagformulier in. Dit kan gewoon in het Nederlands. Controleer altijd even of u de juiste gegevens hebt ingevuld. Zorg er dan ook voor dan u het juiste vakje aan vinkt van wanneer u van plan bent om naar Turkije te reizen. Er wordt dan gezorgd dat het visum ingaat op een latere datum. Het is ook mogelijk om voor meerdere personen een visum aan te vragen, onderaan de internetpagina staat dan een knop met reiziger toevoegen.
• Het betalen van het visum kan op drie manieren, zo kan het met iDeal, per overboeking of met Mister Cash. Het is tegenwoordig niet meer nodig om dit met een creditcard te doen.
• Nadat u het visum heeft aangevraagd krijgt u een mail over de bevestiging. Hierin staat dan het overzicht van het aanvragen van het visum. Het visum word dan meestal binnen 12 uur geleverd.
• Na ongeveer 12 uur ontvangt u een mail met daarin uw visum.
Als de gegevens van uw visum niet overeenkomen met de gegevens die op het paspoort of identiteitskaart staat is deze niet geldig en kun je hier niet mee naar Turkije reizen. Het is dus belangrijk om dit altijd nog even te controleren.

Terug naar boven