Badplaats Bodrum

Badplaats Bodrum

badplaats bodrum B odrum is een stad aan de zuidwestkust van Turkije. De kust waar het aan ligt is de Egeïsche Kust. Het was een havenstad, maar nu is het een van de belangrijkste badplaats van Turkije. De havenstad werden gebruikt door Grieken, Perzen en Ottomanen. Het was een belangrijk stad vanwege zijn positie op de kaart. Bodrum heeft 117.636 inwoners per 2011.Het is een toeristische plek geworden. Vele beroemde, rijke en normale mensen gaan er heen. Voor vele mensen is het een normale vakantie geworden om naar Bodrum te gaan. Je kan er bijna van alles doen. Van antieke gebouwen bezoeken tot het eten in een Turkse keuken. In het hoogseizoen kan het inwoneraantal verdubbelen. Door de drukte in de stad gaan ook de prijzen omhoog, bijvoorbeeld in de hotels, horeca en de winkels. In de winter, als alle toeristen weg zijn gaan de prijzen weer omlaag. Zo maken veel Turken winst in Bodrum door producten te verkopen voor de hoofdprijs.

Overnachtingen Bodrum

Bodrum biedt alle mogelijke vormen van overnachtingen aan: van eenvoudige pensions tot luxe clubhotels waar de gasten vrijwel 24 uur per dag vermaakt worden en kunnen genieten van "gratis" drank en spijzen. De meeste vijfsterren all-inclusive hotels bevinden zich overigens niet in Bodrum, maar buiten de stad. Het eten in deze hotels is vaak van een zeer matig niveau en zullen de liefhebbers van lekker en sfeervol tafelen uitnodigen om naar één van de vele gezellige restaurants in de stad te gaan.

Temperatuur Bodrum

Net als in de hele regio heb je hier te maken met milde winters en hete zomers. De temperatuur komt 's nachts in de winter zelden onder het vriespunt en in de zomer zijn temperaturen overdag van meer dan 30 graden meer regel dan uitzondering. In juli en augustus wordt overdag zelfs regelmatig de grens van 40 graden bereikt en blijft het tot diep in de nacht zelfs warmer dan 30 graden. Het aangenaamste weer heb je in het voor- en najaar. Maart, april en mei zijn ideale maanden als je echt iets van Bodrum en de omgeving wilt zien. Als je voor zon, zee en zwembad komt dan zijn de maanden juni, september en oktober ideaal. In juli en augustus ben je overdag vrijwel veroordeeld tot het zwembad of de zee om afkoeling te zoeken.

Munteenheid Turkije

In Turkije is de munteenheid de Turkse Lira. Je kan in Bodrum bij sommige plekken ook betalen met euro’s. In sommige winkels kun je zelfs met een Nederlandse pinpas betalen. Zo kan je ook geld pinnen bij de pinautomaten. In Bodrum spreekt men Turks. Personeel van winkels, restaurants en hotels spreekt vrijwel altijd ook redelijk goed Engels, redelijk Duits en soms ook wat Nederlands.

Terug naar boven